Петото издание на # Пространство Култура  стартира тази година с

...
Петото издание на # Пространство Култура  стартира тази година с
Коментари Харесай

5-о издание на #Пространство Култура 

Петото издание на # Пространство Култура  започва тази година с тематиката „ Геометрията на реката ”. Над 60 възпитаници от горните класове на разнообразни пловдивски учебни заведения взеха присъединяване в първите уъркшопове.

Задачата беше обвързвана с разглеждането на регионите към река Марица като местоположения, на които могат да се организират разнообразни културни събития.

Проектът включва три стадия. Първият са разнообразни уъркшопове, в които участниците разпознават места към река Марица с капацитет за културни местоположения. По време на уъркшоповете те работят в няколко посоки – основаване на презентации и текстове за медиите, галерия със фотоси и плакати, написване на художествени текстове за скритите места на реката. Вторият стадий включва селекция на основаните артикули, осъществена от пловдивски създатели. Третият стадий е особено събитие, на което ще бъдат показани творбите на учениците.

Целта на плана # Пространство Култура 2023 е реката да бъде показана по нов и забавен метод като културно пространство през очите и концепциите на младежите на Пловдив – да разберем по какъв начин те осмислят река Марица в знаково и културно отношение, по какъв начин виждат геометрията на реката, по какъв начин реката може да живее по-добре в тялото на града.

Проектът # Пространство Култура се организира със съдействието и финансирането на Община Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР